Huawei otvorio AI laboratoriju u Singapuru - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Huawei otvorio AI laboratoriju u Singapuru

Huawei Technologies je otvorio laboratoriju u Singapuru koja će služiti razvoju projekata vezanih za veštačku inteligenciju.

Locirana u lokalnoj Huawei kancelariji u Changi Business Park-u, laboratorija poseduje 5G mrežu, kao i vezu sa Huawei cloud i ModelArts AI platformom.

Huawei kaže da će laboratorija pružiti proof-of-concept rešenja, isprobavanje i offline AI resurse koji će pomoći istraživanju i razvoju veštačke inteligencije. Kroz novu laboratoriju, kineska kompanija se nada i unapređenju lokalnog AI ekosistema, kao dela nedavno predstavljene nacionalne AI strategije u Singapuru.

Huawei je dodao da će laboratorija koristiti i istraživanja iz studija slučaja načinjenih od strane svojih klijent kompanija DIGI i Ulearning, a da je potpisan i memorandum o razumevanju sa lokalnim organizacijama kao što su MI Robotic, Navinfo Datatech, OTSAW i Neolix Technologies, kao i Shanghai Zhenhua Heavy Industries Company i Shanghai Enfon Robotics Co. Lokalne kompanije Hiverlab i Hellohold, koje se bave Augmented reality i Virtual reality razvojem, su takođe deo ovog memoranduma.

Ova partnerstva će doneti projekte vezane za pomorske uređaje, autonomna vozila, robotiku i pametnu proizvodnju.

Predstavnik Huawei Cloud-a Neo Teck Guan izjavio je da kompanija veruje da će veštačka inteligencija i rešenja vezana za nju biti dostupna svima, a da će sinergija AI, cloud i 5G, rešenja postaviti temelje za tehnološki ekosistem i digitalnu ekonomiju budućnosti.

Izvor: ITHome/Benchmark

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar