Huawei obezbijedio 1,6 miliona developera i 700 miliona korisnika za svoj HMS ekosistem - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei obezbijedio 1,6 miliona developera i 700 miliona korisnika za svoj HMS ekosistem

Tokom 19. China Internet Conference događaja, Huawei je objavio zanimljivu statistiku koja se tiče kompanijinog Huawei Mobile Services (HMS) ekosistema. HMS je Huaweijeva alternativa za Google servise. Huawei je objavio da sada ima 1,6 miliona developera širom sveta, koji rade na HMS jezgru, što predstavlja povećanje od 76 procenata u odnosu na prošlu godinu….

Tokom 19. China Internet Conference događaja, Huawei je objavio zanimljivu statistiku koja se tiče kompanijinog Huawei Mobile Services (HMS) ekosistema. HMS je Huaweijeva alternativa za Google servise.

Huawei je objavio da sada ima 1,6 miliona developera širom sveta, koji rade na HMS jezgru, što predstavlja povećanje od 76 procenata u odnosu na prošlu godinu.

Pored toga, kompanija je takođe istakla da je HMS ekosistem dostigao 700 miliona korisnika širom sveta, što predstavlja rast od 32% na godišnjem nivou. Pomenuto je i da je preko 81.000 inovativnih aplikacija integrisalo mogućnosti glavnog HMS jezgra od osnivanja.

Huawei je u septembru prošle godine započeo HMS Ecosystem Incentive Program, u vrednosti od milijardu dolara, koji postiže dobre rezultate, a objavljheno je da je program obezbedio podršku za preko 10.000 aplikacija.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Leteći motocikl, The Speeder, uspješno završio seriju test letova

V.R.

Otkriven novi malware u piratskim verzijama igara

V.R.

EVGA najavljuje Supernova P6 napajanja

V.R.

Ostavite komentar