Huawei Nova 6 5G selfi kamere imaju najbolji rezultat na DxOMark testu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Nova 6 5G selfi kamere imaju najbolji rezultat na DxOMark testu

Huawei je danas predstavio Nova 6 5G telefon u Kini, a uređaj karakterišu dve selfi kamere u punch-hole dizajnu. Sajt DxOMark je već imao na testu telefon i evaluirao je selfi kamere.

Prema testovima sajta, prednje kamere Huawei Nova 6 5G telefona su najbolje na tržištu sa rezultatom od 100 poena, čime prevazilaze Galaxy Note10+ 5G koji jeostvario 99 poena na testu.

Nova 6 5G ima dve kamere – glavnu od 32MP sa 1/2.8″ senzorom i f/2.2 otvorom blende i sekundarnu sa 8MP ultraširokim senzorom.

Ovaj sistem omogućava dobru ekspoziciju u gotovo svim uslovima, zahvaljujući HDR procesiranju, prema navodima DxOMark-a. Tu je širok dinamički raspon, koji omogućava kreiranje fotografija u neobičnim uslovima, prikaz boja je lep a balans bele je precizan.

Veliki plus je u tome što selfi kamera Nova 6 5G telefona ima PDAF (autofokus sa faznom detekcijom), što omogućava da se fotografije kreiraju sa dobrim fokusom i na blizini od 2-3 metra.

DxOMark ističe da je ekspozicija kamere nešto manje pouzdana od one na Huawei Mate 30 Pro, ali je HDR ocenjen odlično, kao i Bokeh mod.

Izvor: DxOMark/Benchmark

Danas objavljeno

Evropa bi mogla dobiti nove preklopne telefone kompanije Oppo

Vanja A

Signal upozorio korisnike

Vanja A

„Uspavani džin“ Antarktika bi mogao da potopi planetu, čovječanstvu bi bilo bolje da ga ne budi

Vanja A

Ostavite komentar