Huawei Nova 5 će imati 32MP selfi kameru - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Nova 5 će imati 32MP selfi kameru

Huawei će u petak predstaviti Nova 5 seriju telefona, a kompanija nastavlja sa tizerima i nagovještavanjem karakteristika novih uređaja na Weibo stranicama.

Huawei će u petak predstaviti Nova 5 seriju telefona, a kompanija nastavlja sa tizerima i nagovještavanjem karakteristika novih uređaja na Weibo stranicama. Ovoga puta saznali smo da će telefon imati 32MP prednju kameru. Zanimljivo je da je Nova 5 na tizer fotografiji prikazan sa izrezom u ekranu, a ne sa punch-hole otvorom koji je sugerisan ranije ovog meseca. Očekuje se Samsung GD1 senzor u svim telefonima iz Nova 5 serije.

Veruje se da će standardni Huawei Nova 5 model imati izrez u ekranu, dok će model Nova 5i implementirati punch-hole otvor u LCD-u. Nova 5 Pro bi takođe mogao imati displej sa izrezom u obliku kapljice, dok će Nova 5i Pro imati šri izrez, poput onog na Huawei P20 seriji.

Očekuje se da će Nova 5i koristiti Kirin 710 čipset, dok se kod standardnog Nova 5 modela očekuje Kirin 980. Ove detalje je potvrdio i Geekbench listing, preko telefona sa brojem modela SEA-AL10 (standardna verzija Nova familije).

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Brojevi telefona prodaju se za 20 dolara

D

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

D

Kako bi mogao izgledati Xiaomi čiji se ekran obavija oko njega

D

Ostavite komentar