Huawei Mate 50 ipak dolazi sa Snapdragon 888 čipsetom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Mate 50 ipak dolazi sa Snapdragon 888 čipsetom

Kompanija Huawei bori se svim silama da ostane u očima potrošača u najboljem mogućem svjetlu.

Prema pisanju portala GSMArena izgleda da ni novi Mate 50 neće dobiti unapređenje čipseta.

Ništa od novog procesora

Nova verzija perjanice ponude kompanije Huawei trebalo bi da se pojavi sledećeg meseca ukoliko je verovati brojnim nezvaničnim informacijama koje “potvrđuju” takav razvoj događaja. Međutim, iste te nezvanične informacije takođe tvrde kako će Mate 50 ostati na čipsetu iz prošle godine, Qualcomm Snapdragon 888 koji, naravno, dolazi u 4G varijanti. Kirin 9000S, o kom se takođe toliko mnogo govorilo, najverovatnije će ostati rezervisan samo za Mate 50 Pro telefon.

I odmah da se razumemo, Qualcomm Snapdragon 888 je i više od godinu dana nakon predstavljanja daleko od sporog procesora koji neće sa lakoćom rešiti svaki zadatak koji pred njega možete da bacite. Ali, svi znamo kako publika razmišlja i da jedan telefon koji pretenduje na zahtevnu publiku nema najmoćniji ovogodišnji čipset skoro je pa neoprostivo, čak iako je u pitanju kompanija poput Huawei.

HuaweiMate40ProVendor10.jpg

Šta je još poznato o Mate 50?

U ovom trenutku poznato je još nekoliko nezvaničnih informacija o ovom mobilnom telefonu:

  • Ekran: Displej na Huawei Mate 50 trebalo bi da bude OLED tipa, dijagonale 6,38 inča, FHD+ rezolucije s brzinom vertikalnog osvežavanja ekrana od 120 Hz.
  • Memorija: Što se tiče radne memorije, očekuje se 8 GB, dok bi prostor za skladištenje trebalo da ponudi opcije za 128 GB i 256 GB.
  • Kamere: Sistem kamer trebalo bi da sadrži tri senzora rezolucije 50 MP. U ovom trenutku nije poznato koji su tačno senzori u pitanje. Takođe, pominje se i kako je Huawei razvio sopstvenu diviziju namenjenu kvalitetu fotografija imena X Mage, a koja bi trebalo da služi umesto partnerstva sa kompanijom Leica kada se radi o razvoju novih tehnologija.
  • Operativni sistem: Ovaj uređaj trebalo bi da pokreće Harmony OS u svojoj trećoj verziji.

Benchmark.

Danas objavljeno

Novi Apple Watch Ultra izdržava ozbiljno maltretiranje, uključujući i udarce čekićem

Vanja A

Najmoćniji iPhone će ubuduće nositi drugačije ime?

Vanja A

Američki špijunski satelit lansiran u orbitu

Vanja A

Ostavite komentar