22. Januara 2021.

Huawei Mate 40 Pro: Najmoćniji do sada

Big Portal

Ovaj flegšip je dostupan za poručivanje u Srbiji, a ukoliko ga naručite do 31. januara, dobijate dva poklona: Huawei Freebuds Pro (najnovije bežične slušalice) i besplatnu zamenu ekrana u roku od tri meseca, u Huawei ovlašćenom servisu.

S obzirom na sjajan poklon, ovo je ponuda na koju bi trebalo obratiti pažnju. Hajde zajedno da vidimo kakav je Huawei Mate 40 Pro, pa će vam to pomoći da donesete pravu odluku.

Displej i dizajn

Dimenzije telefona su 162.9 x 75.5 x 9.1 mm, a napravljen je od kombinacije stakla i aluminijuma.

Huawei Mate 40 Pro ima OLED ekran dijagonale 6.7 inča, sa osvežavanjem od 90Hz i brzinom uzorkovanja na dodir od 240Hz. Poseduje i “Huawei 88° Horizon Display” dizajn. U prevodu, to znači da je ekran taman toliko zaobljen da nemate nikakvih problema prilikom držanja, a da ipak pruža osećaj ekskluzivnosti.

Na zadnjoj strani ovog uređaja ističe se kultni Space Ring dizajn, sada već karakterističan za Huawei Mate seriju, kao zadnji panel dostupan u dve boje: Mystic Silver i Black.

Kamere

Došli smo i do aspekta u kom je Huawei među najboljima u svetu (ako ne i najbolji). Kao što smo već rekli, kamere su pozadi raspoređene tako da formiraju “Space Ring”. Za sam sistem kamera je, naravno, i dalje zadužena kompanija Leica.

Pozadi se nalazi trostruki sistem kamera: “Wide” kamera od 50MP, “Ultra-Wide” od 20 MP i telefoto periskopska optička kamera od 12 MP, koja podržava 10x hibridni i 50x digitalni zum.

Što se tiče zahtevnijih korisnika, teško da bi i oni najzagriženiji imali neku posebnu primedbu. Tu je Steady Shot pravljenje snimaka, zahvaljujući kom možete da zaboravite na “drmanje” kadra.

Foto: Promo

Sa druge strane, XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, ma kakav da je kontrast osvetljenja.

Tracking Shot opcija nije novina, pošto je postojala i ranije, ali dodatno je unapređena ovim modelom, dok Story Creator omogućava korišćenje svih kinematografskih efekata, gde spadaju i muzika i filteri.

Sa prednje strane, tu je dvostruki “Dual Ultra Wide” sistem (13MP + TOF 3D senzor). Za početak, tu je 3D otključavanje licem. Zatim prelazimo na deo gde je Huawei Mate 40 Pro otišao korak dalje nego ranije, jer je tu Ultra Vision Selfie tehnologija, koja omogućava 4K snimanje do ultraširokog vidnog polja. Takođe, moguće je korišćenje i Slow-Motion Selfie funkcije, uz pomoć koje možete da snimate “usporeni snimak” selfi kamerom.

Hardver + Softver

Kada su flegšip telefoni u pitanju, često je baterija ona koja prva “izda”. Ovoga puta, o tome ne bi trebalo preterano da se brinete, jer Huawei Mate 40 Pro ima bateriju od 4.400 mAh, a podržava i Huawei SuperCharge punjače: žični, čiji je kapacitet 66W i dobija se uz telefon i bežični od 50W koji se može kupiti zasebno.

Što se “motora” telefona tiče, tu je najnoviji 5nm Kirin 9000 čipset, a zvuk dolazi iz dva stereo zvučnika, pa imate osećaj kao da ste u bioskopu i da imate oko sebe super bas stereo uređaje.

Operativni sistem je EMUI 11, baziran na Androidu 10, i sadrži poboljšane funkcije naročito u delu koji se tiče zaštite privatnosti korisnika (na primer, pre slanja nekog fajla uklanjaju se podaci o lokaciji).

Huawei Mobile Services (HMS) i AppGallery prodavnica aplikacija čine samu srž operativnog sistema, a tu je, naravno, i popularni “Petal Search” – pretraživač uz pomoć kog možete da nađete apsolutno svaku aplikaciju.

Foto: Promo

Funkcije koje olakšavaju život

Od novih funkcija koje olakšavaju rad telefona, čini se da su se iz Huawei kompanije potrudili da “opipaju puls” korisnika i saznaju šta je to što bi olakšalo svakodnevno, uobičajeno korišćenje.

Tako je, na primer, integrisana Smart Gesture Control funkcija, koja vam omogućava da upravljate telefonom bez dodira. Pokretima ulevo, udesno, gore ili dole, možete da pokrenete različite radnje na telefonu. Na primer, možete i da ga otključate ako zadržite samo ruku iznad njega.

Takođe, tu je i Multi-Screen Collaboration funkcija koja se aktivira povezivanjem Huawei telefona i Huawei laptopa. Tako možete da upravljate sa više uređaja istoremeno, odgovarajući na poruke sa tableta dok vam se telefon puni u susednoj sobi, pokrećući više aplikacija u isto vreme, i slično.

Zaključak

Sada, kada je jasnije šta to sve nudi novi Huawei Mate 40 Pro, može se slobodno reći da je u pitanju flegšip koji je po meri svih korisnika – i zaista jeste najmoćniji Huawei do sada. Oni koji telefon koriste za svakodnevne stvari, to će moći da čine još lakše uz pomoć Smart Gesture kontrola i Multi-Screen kolaboracije.

Sa druge strane, zahtevniji korisnici, kojima je važno da imaju što moćniju “mašinu” u rukama, imaju nebrojene mogućnosti prilikom kinematografskih vratolomija, dovoljno jak procesor za bilo koju video-igru, a i bateriju da sve to izdrži.

Ako uz to još mogu i da se dobiju Huawei FreeBuds Pro slušalice – tim bolje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare