Huawei laptopovi vraćeni u Microsoftovu onlajn prodavnicu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei laptopovi vraćeni u Microsoftovu onlajn prodavnicu

Microsoft je prošlog mjeseca iz svoje onlajn prodavnice uklonio liniju laptopova kompanija Huawei, čime se povinovao naredbama američke administracije.

Microsoft je prošlog mjeseca iz svoje onlajn prodavnice uklonio liniju laptopova kompanija Huawei, čime se povinovao naredbama američke administracije. Iako se softverski gigant nije oglašavao o tome da li će Huawei moći da povrati Windows licencu za svoje laptopove, uređaji sada počinju da se vraćaju u onlajn prodavnice ove nedelje.

MateBook 13, MateBook i MateBook X Pro su ponovo dostupni. MateBook X Pro je trenutno izlistan da “nije na stanju”, ali ostali modeli su ponovo dostupni za kupovinu.

Sajt The Verge je kontaktirao Microsoft povodom ove izmene, a odgovor kompanije je sledeći: “Razmotrili smo i nastavićemo da odgovaramo na brojne poslovne, tehničke i regulatorne promene koje su nastale nakon nedavnog dodavanja Huaweija na crnu listu američkog odeljenja za trgovinu. Kao rezultat ovih evaluacija, vraćamo u prodaju postojeću ponudu Huawei uređaja u Microsoft Store-u”.

Bitna stavka u ovom odgocvoru je “postojeća ponuda”, a Microsoft nije želeo da odgovori konkretno na pitanje o tome da li planira da nastavi da popunjava zalihe i prodaje nove Huawei laptopove u budućnosti.

Huawei je u međuvremenu odložio objavu novih Windows laptopova, koji su bili planirani da budu predstavljeni tokom CES Asia događaja prošle nedelje.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

D

Tvorci God of War serijala spremaju novu video-igru

D

Android dobija veoma korisnu opciju

D

Ostavite komentar