Huawei Kirin 990 čipset će biti objavljen 6. septembra - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Kirin 990 čipset će biti objavljen 6. septembra

Huawei je objavio da će kompanijin Kirin 990 čipset biti predstavljen tokom kompanijine IFA 2019 prezentacije, koja je najavljena za 6. septembar.

Pored ovoga, kompanijin zvaničnik je podelio neke detalje o karakteristikama čipseta.

Kompletne specifikacije čipseta ćemo saznati tokom IFA sajma, a u međuvremenu je Yanmin Wang (predsednik kompanije Huawei za Centralnu, Istočnu i Severnu Evropu i Kanadu) podelio neke detalje o čipsetu. Neki od ovih detalja su već poznati, kao što je informacija o tome da će čipset stići na Mate X – Huaweijev prvi savitljivi telefon.

Wang je takođe istakao da je Kirin 990 zasnovan na poboljšanom 7nm proizvodnom procesu, od kojeg se očekuje da će trošiti manje baterije nego Kirin 980. Čipset će se naći i u premijum telefonima za 2020. godinu. Jedan od većih dodataka čipsetu jeste podrška za 5G standarde. Ostaje da se vidi da li će Huawei implementirati modem u sam čipset, što bi omogućilo da se stvori više mesta u telefonu za dodavanje naprednijih komponenti. Dolazeći čipset će imati i podršku za 4K 60FPS snimanje videa.

Ovo su svi detalji koje je Wang podelio sa javnošću, a više konkretnih detalja i specifikacija ćemo saznati 6. septembra.

Izvor: WCCFTech

Danas objavljeno

Zvaničnik u Indiji ispumpao jezero kako bi pronašao telefon koji mu je ispao

Vanja A

ChatGPT iOS aplikacija dostupna u preko 40 zemalja

Vanja A

FeaturePrint aplikacija tvrdi da preko jedne fotografije može da otkrije lažne proizvode

Vanja A

Ostavite komentar