7. Augusta 2021.

Huawei-jevi problemi nestaju u 2022. – Mate50 će imati čip Snapdragon 898 5G

Big Portal

Nakon lansiranja Huawei P50 serije, stari modeli koji podržavaju 5G, poput Huawei Mate 30 i Mate 40, zabeležili su rast cena. To je zato što korisnici smatraju da su stari modeli sa 5G tehnologijom bolji od novijih 4G pametnih telefona.

Glavni razlog je jer Huawei P50 ne podržava 5G zbog američke zabrane. Tako Huawei ne može da kupi 5G komponente od američkih kompanija. Ne može čak ni da kupi te proizvode od bilo koje kompanije koja koristi američku tehnologiju, a najveći deo tehnologije zadužene za korišćenje i rad frekvencijskog okvira, koja se nalazi 5G čipu, dolazi iz Sjedinjenih Država, Tu leži najveći problem kompanije, jer taj korak ne može da zaobiđe i to je dovelo do nedostataka 5G u seriji Huawei P50.

Međutim, informacije iz najnovijih izveštaja koji kruže internetom navode da za kineskog giganta ipak postoji svetlo na kraju tunela. Navodi se da Huawei i kineska industrija napreduju brže nego što je predviđeno. Prema Huawei-jevom lancu snabdevanja, kompanijina Mate 50 serija dolazi sa vrhunskim Qualcomm čipom Snapdragon 898 koji bi tek trebalo da ugleda svetlost dana. Time se očekuje da do se drugog tromesečja 2022. godine Huawei vrati normalnom poslovanju sa 5G pametnim telefonima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare