13. Jula 2019.

Huawei-jev prvi 5G telefon stiže na odabrana tržišta do kraja jula

Big Portal

Prvi 5G telefon kompanije Huawei, Mate 20 X 5G, stiže na odabrana tržišta do kraja jula, uprkos kontinuiranoj neizvjesnosti oko budućnosti kompanije Huawei kao proizvođača Android uređaja.

Kineski državni Global Times izvještava da će telefon biti pušten u prodaju u Kini 26. jula, dok VentureBeat primećuje da je telefon trenutno dostupan za naručivanje s italijanskog sajta Amazona sa datumom objavljivanja 22. jul, a biće dostupan u UAE 12. jula.

Huawei Mate 20 X 5G je veoma sličan postojećem Mate 20 X eksterno, sa istim 7,2-inčnim ekranom i sa tri zadnje kamere. Međutim, njegove unutrašnje komponente su malo unaprijeđene da bi zadovoljile zahtjeve 5G Balong 5000 modema. Najviše se ističe da je baterija povećana sa 4.200 mAh na 5.000 mAh, RAM je povećan sa 6 GB na 8 GB, a prostor za skladištenje je povećan sa 128 GB na 256 GB.

U drugim zemljama lansiranje prvog Huawei 5G uređaja je neizvjesnije zahvaljujući kontinuiranom prisustvu kompanije na američkoj crnoj listi, što je dovelo do toga da Google obustavi svoju Android licencu. U Velikoj Britaniji, Huawei je prvobitno namjeravao da ga lansira u junu, ali je telefon kasnije ispao iz 5G lansiranja i kod EE-a i kod Vodafone-a.

Postoje naznake da bi Trampova vlada mogla da popusti i ublaži ograničenja za Huawei, ali još uvjek postoje pitanja o tome kako će to uticati na buduće telefone. Zasad, američki zvaničnici su rekli da će Huawei ostati na crnoj listi, ali da će izdavati licence i dozvoliti američkim kompanijama da trguju sa Huawei-jem „tamo gdje ne postoji opasnost za nacionalnu sigurnost SAD-a.“ Međutim, trenutno je nejasno kakav će to uticaj to imati na Huawei-evu upotrebu Android i ARM čipseta, na primjer.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare