Huawei ističe da se telefoni i dalje proizvode punim kapacitetom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Huawei ističe da se telefoni i dalje proizvode punim kapacitetom

Ovih dana su počeli da se pojavljuju brojni izvještaji o tome da je Huawei smanjio dio svoje proizvodnje telefona u Foxconnfabrici.

Ovih dana su počeli da se pojavljuju brojni izveštaji o tome da je Huawei smanjio deo svoje proizvodnje telefona u Foxconn fabrici. Međutim, nije bilo informacija o tome da li je ovo stalna odluka ili privremena dok se ne razreši situacija sa američkom zabranom.

Sada je zvaničnik kompanije Huawei istakao da ovi navodi nisu tačni i da je nivo proizvodnje potpuno normalan i neizmenjen na bilo kom polju.

Bilo je dosta spekulacija izvan Kine kada je u pitanju uticaj na prodaju novih telefona i cene, nakon objave da je Huawei stavljen na američku crnu listu. Većina izveštaja sugeriše da je prodaja u padu, a da su cene u trgovanju značajno smanjene, što otežava nadogradnju za postojeće korisnike. Kao takvi, izveštaji da se proizvodnja smanjila činili su se kredibilnim i ne previše iznenađujućim.

Međutim, nedavne analize su pokazale da popularnost kompanije Huawei nije opala, niti je ugrožena, ali je gotovo sigurno da će kineskom gigantu sada biti potrebno nešto više vremena u poduhvatu da prestigne Samsung na prvom mestu proizvođača telefona.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Održano takmičenje u hakovanju – Windows 10 najviše puta hakovan

Vanja A

Intel Core i9-12900K overklokovan do 5.2GHz na svim jezgrima za performanse

Vanja A

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Ostavite komentar