HUAWEI EMUI 13 sistem donosi novu generaciju funkcija - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

HUAWEI EMUI 13 sistem donosi novu generaciju funkcija

Sa pojavom novih modela, poput Mate 50 Pro i Nova 10 uređaja, Huawei je ujedno i predstavio novu generaciju inteligentnog operativnog sistema dizajniranog za savršeno korisničko iskustvo – EMUI 13.

Time je Huawei na krajnje inovativan način proširio funkcije novoj generaciji pametnih telefona, čineći ih bržim, sigurnijim i efikasnijim. Jednom rečju, EMUI 13 je napravljen da poboljša svaki aspekt digitalnog života potrošača.

Koristeći zaštićenu distribuiranu Huawei tehnologiju, EMUI 13 besprekorno povezuje digitalni život korisnika, omogućavajući ne samo, primera radi, komunikaciju između dva uređaja, već spajajući više uređaja da bi se napravio jedan super – uređaj. Takođe, poboljšan korisnički interfejs, zahvaljujući tehnologiji optimizacije performansi, donosi inovacije u interakciji korisnika, kao i poboljšane karakteristike privatnosti i bezbednosti, pružajući međusobno povezano, fleksibilno i pouzdano novo interaktivno iskustvo u svim scenarijima.

Tako, primera radi, SuperHub funkcija omogućava korisnicima da privremeno čuvaju slike, dokumente i tekst, a potom ih dele u grupama, uz besplatan i lak prenos između aplikacija i uređaja. Time su dani haotičnog skladištenja postali stvar prošlosti, jer SuperHub nudi interfejs prilagođen korisniku, što je veliki plus za kreativne profesionalce koji često moraju da žongliraju sa više projekata odjednom. Sada korisnici mogu jednim jednostavnim pritiskom na ekran prevući sadržaj u plutajući prozor SuperHub-a da bi privremeno sačuvali datoteke.

Ništa manje vredno pomena nije ni povezivanje uređaja, poput Huawei Mate 50 Pro sa drugim pametnim telefonom, Huawei MateBook-om ili MatePad-om, uz mogućnost grupnog prenosa više datoteka.

S tim u vezi, EMUI 13 rešava dosadašnji problem malog kapaciteta memorije, što su mnogi do sada prihvatali kao neizbežan ishod u preuzinju aplikacija, fotografija i drugih oblika sadržaja na svoj telefon. Međutim, sa funkcijom SuperStorage, EMUI 13 obezbeđuje da prostor za skladištenje bude u potpunosti iskorišćen, što je itekako dobra vest za ljubitelje video igara i streaming portala.

Foto: Huawei / Promo

EMUI 13 korisnicima, kroz interaktivne i prilagodljive funkcije, na lak i efikasan način, pruža jedinstveno personalizovano iskustvo. Tako korisnici od sada mogu da upravljaju informacijama ili uslugama u aplikaciji bez potrebe da otvaraju samu aplikaciju, uz pametan i lak način organizovanja vidžeta.

Funkcija Smart Folders je takođe poboljšana na EMUI 13, pa korisnici imaju više opcija za određivanje veličine svojih foldera, što u krajnjoj liniji utiče na efikasniji početni ekran. A kada smo kod ekrana, Multi-Screen Collaboration sada takođe podržava i Multi-Window opciju, pružajući optimalno iskustvo sa dva prozora za obavljanje više zadataka istovremeno.

EMUI 13 donosi i više funkcija za saradnju na više uređaja, kao što su Share Audio i Multi-Cam Mode, čime pametan telefon može da se povezuje sa duplim HUAWEI FreeBuds Pro 2 slušalicama istovremeno, delići audio između njih. Korisnici sada mogu i da koristi druge kamere Huawei pametnih telefona za fotografisanje ili snimanje, oslobađajući time neslućenu dozu kreativnosti do sada.

Funkcija SuperStorage takođe, osim što pruža više prostora za skladištenje, korisnicima pomaže da upravljaju svojim sačuvanim sadržajem kako bi maksimizirali prostor za skladištenje.

Za kraj nešto i o bezbednosti mreže i zaštiti privatnosti. Uvođenjem operativnog sistema EMUI 13, Huawei je dodatno poboljšao privatnost i bezbednost korisnika, zahvaljujući funkcijama poput zaključavanja aplikacija, trezora lozinki, bezbednih datoteka, pronalaženja uređaja ili zaštite privatnosti slika brisanjem osetljivih informacija sa fotografija. Ovo sprečava da se informacije kao što su lokacija, model uređaja i vreme snimanja slučajno podele onima kojima nisu namenjene.

B92.

Danas objavljeno

Samsungov standardni Galaxy S23 telefon bi mogao da ima sporiji skladišni prostor

Zeljka

Apple će naredne godine predstaviti preklopni iPad

Vanja A

Otkriven propust koji omogućava hakovanje Facebook šifre

Vanja A

Ostavite komentar