Htjeli da uštede na "hotelu za gume", sad ne mogu da ih zamijene zbog pandemije - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Htjeli da uštede na “hotelu za gume”, sad ne mogu da ih zamijene zbog pandemije

Mnogi hrvatski vozači koriste usluge hotela za gume u susednoj Sloveniji zbog niže cene ove usluge.

Hoteli za gume povoljniji su u Brežicama, pograničnom slovenačkom gradiću, nego u Hrvatskoj, pa su zbog 120 kuna (15-ak evra) uštede brojni hrvatski vozači još uvek bez svojih letnjih pneumatika.

Naime, oni su letnje gume uoči zime ostavili na čuvanje u nekom od prekograničnih, slovenačkih, hotela za gume.

Granice između Hrvatske i Slovenije su sada otvorene, ali još ne u normalnom režimu, pa se prvih dana nakon otvaranja na ulazak u Hrvatsku čekalo satima.

Do sada Hrvati, čiji su pneumatici ostali u Sloveniji, zbog zatvaranja granica usled pandemije koronavirusa po svoje gume nisu mogli nikako, a sada teoretski mogu ali se moraju naoružati strpljenjem. Ili još malo da pričekaju, ako ne žele da stoje u kilometarskim kolonama.

“Gume su mi na čuvanju u Brežicama, jer tamo tu uslugu plaćam 10 evra, a u Hrvatskoj je 200 kuna (26 evra). Ali, sada nisam mogao da promenim gume. I još ne mogu”, požalio se Večernjem listu jedan od vozača koji je sa idejom da uštedi oko 120 kuna privremeno onemogućen da zimske gume zameni letnjim.

Kako bilo, preko granice se u kontrolisanim uslovima sada može, ali vozačima čije su letnje gume na čuvanju u Sloveniji možda bi ipak bilo pametnije da ne forsiraju, već da još malo pričekaju.

Letnje gume su pri višim temperaturama vazduha bezbednije, tiše i manje se troše od zimskih, ali situacija usled pandemije je još daleko od normalne.

Danas objavljeno

Audi pikap – ima li uopšte potrebe za nečim takvim?

Vanja A

Da li znate kako se vozi motocikl u grupi?

Vanja A

U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara

Vanja A

Ostavite komentar