Hrvatskoj prijete poplave, izdato narandžasto upozorenje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatskoj prijete poplave, izdato narandžasto upozorenje

U Hrvatskoj je izdato narandžasto upozorenje za gospićku regiju zbog opasnosti od obilnih padavina koje bi u Gorskom Kotaru mogle da izazovu poplave.

Za ostatak kopnene Hrvatske izdato je žuto upozorenje zbog mogućih poplava.

Nastavljaju se problemi sa poplavama koji su počeli juče porastom vodostaja nekih rijeka, prije svega Kupe i njenih pritoka, dok su “Hrvatske vode” upozorile da se u Karlovcu očekuje uvođenje mjera odbrane od poplava, a vrh vodenog talasa moguć je noćas.

  • Vodostaj je i dalje alarmantan u Selu Kupa, gdje iznosi 428 centimetara. Vodostaj Kupe u Hrvatskom iznosi 325 centimetara – navedeno je u saopštenju.

Zbog vode na putu za sav saobraćaj zatvoren državni put na dionici Јurovski Brod-Kamanje, županijski put na dionici Brod na Kupi-Brod Moravice, lokalni put Blaževci-Zapeć, dok je zbog odrona zatvorena dionica Brod na Kupi-Hrvatsko.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za danas najavljuju oblačno vrijeme sa kišom, ponegdje i obilnijom, mjestimično i uz grmljavinu.

Veća količina kiše očekuje se, ponajprije, u gorskoj Hrvatskoj i u većem dijelu centralne Hrvatske, gdje lokalno može pasti od 30 do 60 litara kiše.

Danas objavljeno

“Svi se nadamo miru“

M.

Kraj rata, padaju na kolena?

M.

SAD odobrile: Poljska nabavlja HIMARS

M.

Ostavite komentar