Hrvatsko stop za đake iz Srbije: Beogradski gimnazijalci pet sati na granici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatsko stop za đake iz Srbije: Beogradski gimnazijalci pet sati na granici

Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da puste autobus, javljaju “Novosti”.

Kako se navodi, autobus je na hrvatskoj granici zaustavljen zbog navodno neispravne dokumentacije, te su đaci otišli na ekskurziju preko Mađarske.

“Razlog zbog kojeg učenici Devete beogradske gimnazije nisu u četvrtak mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa udaren u desnom, umesto u levom uglu”, navodi auto-prevoznik “Jadran Line” iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz dece, pišu “Večernje novosti”.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

“Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom”, pričaju za “Novosti” nadležni iz agencije “Jadran Line”.

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da “sporni” autobus do Slovenije ode preko Mađarske,

“Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema. Trenutno smo na putu kroz Mađarsku, i nadamo se da u Sloveniju stižemo do večeri, kada smo dogovorili sa upravom hotela da deci posluže večeru”, kaže za “Novosti” Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

Izvor: Večernje novosti

Danas objavljeno

Ponovo blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica

M.

Biće rata? – “Ovo smo već vidjeli”

M.

Italija i Turska: Zategnuti odnosi

M.

Ostavite komentar