Hrvatsko ostrvo proglašeno jednim od pet najboljih destinacija na svijetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Hrvatsko ostrvo proglašeno jednim od pet najboljih destinacija na svijetu

MEĐU svim ostrvima Korčula je proglašena kao jedan od pet najboljih ostrva na svijetu, prema ispitivanju sprovedenom na stranici za putovanja Big7.

Koristeći rezultate ankete koju je ispunilo milion i po ljudi, prijašnje izvore i mišljenje urednika stranice, odabrano je 50 najboljih ostrva na svijetu koje svakako vrijedi posjetiti u 2020. godini, a Korčula je zasjela na zavidno peto mjesto.

“Korčula je jedna od destinacija koju morate posjetiti na južnoj dalmatinskoj obali u Hrvatskoj. Malo je teže doći do nje nego do većine ostalih ostrva pa možete uživati bez gužve te se bolje opustiti. Grad Korčulu nazivaju ‘malim Dubrovnikom’ zbog srednjovjekovnih trgova, crkava, palača i kuća, a plaže i gusta šuma nude nevjerovatne poglede”, riječi su kojima je Korčula opisana na spomenutoj stranici.

Najboljim ostrvom na svijetu proglašen je islandski Flatey, a slijede ga Palawan na Filipinima, Espiritu Santo u Vanuatuu te norveško ostrvo Sommarøy. Iza Korčule svoje su mjesto dobili i Aransko ostrvo u Irskoj, zanzibarsko ostrvo Pemba te popularni Barbados.

Top 10 najboljih ostrva na svijetu:

1. Flatey, Island

2. Palawan, Filipini

3. Espiritu Santo, Vanuatu

4. Sommarøy, Norveška

5. Korčula, Hrvatska

6. Aransko otočje, Irska

7. Pemba, Zanzibar

8. Barbados

9. Lummi, Washington, SAD

10. Bora Bora, Tahiti

Index
Foto: Instagram/Printscreen

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Ovo je najizazovnija baka na svijetu

Vanja A

Rečenica koju ne bi trebalo da izgovorite jer ćete dobiti neprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar