Hrvatski "pjetlići" pobjedu nad Srbima slavili ustaškim pozdravom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatski “pjetlići” pobjedu nad Srbima slavili ustaškim pozdravom

Na fejsbuku se danas širi video-snimak malih splitskih fudbalera koji na terenu viču ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Snimak je na svojoj Fejsbuk stranici objavio poslanik u hrvatskom Saboru i član Socijaldemokratske partije Hrvatske Peđa Grbin. Na snimku se vidi kako deca, uz koju na terenu stoji stariji gospodin, uzvikuju…

Na fejsbuku se danas širi video-snimak malih splitskih fudbalera koji na terenu viču ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Snimak je na svojoj Fejsbuk stranici objavio poslanik u hrvatskom Saboru i član Socijaldemokratske partije Hrvatske Peđa Grbin. Na snimku se vidi kako deca, uz koju na terenu stoji stariji gospodin, uzvikuju ustaški pozdrav.

Kako saznaje portal index.hr, radi se o podmlatku fudbalskog kluba Poljičanin 1921 iz Srinjina, mesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimku se vidi kako stariji gospodin i jedan od dečaka ostalima daju uputstva na koji način će uzvikivati ustaški pozdrav.

https://www.facebook.com/GrbinPedja/videos/629831194160941/

“On viče ‘Za dom’, a mi ‘spremni’ “, rekao je dečak, nakon čega mu se pridrižio ostatak ekipe.

Novinari portala index.hr zatražili su komentar od predsednika kluba Nikole Mužinića, koji je izjavio:”Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”.

Dodao je da je video nastao prethodnih dana u Barseloni, gde se održava turnir za godišta od 2006. do 2009. Finale su igrali protiv mališana iz Srbije.

“Odigrali smo finale protiv srpske dece. Deca su se međusobno družila. Srpska deca su nosila hrvatsku zastavu, a naša deca srpsku”, rekao je Mužinić za index.hr.

Danas objavljeno

Novi zakon: Za dezertere deset godina zatvora

M.

Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika saveznih snaga

M.

Stradao devetogodišnji dječak

M.

Ostavite komentar