Hrvatski meteorolozi izdali saopštenje o završetku ljeta - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatski meteorolozi izdali saopštenje o završetku ljeta

Hrvatski meteorolozi posljednjih dana najavljuju posljednji vreli talas ovog ljeta, nakon čega prognoziraju veliko zahlađenje koje će biti svojevrsni uvod u jesenje dane.

Danas je i hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izašao s posebnim saopštenjenjem u kojem navodi “dinamičan završetak klimatološkog ljeta”.

Najavljuju prvo visoku temperaturu koju će pratiti promjena s nevremenom, pljuskovima, ali i bujičnim poplavama, piše portal Indeks.

  • Ovo je ljeto, kao i godina, po mnogočemu drugačije. Nakon jula i avgusta u kojima je bilo izmjena hladnijih dana od prosjeka za doba godine s ekstremno visokom temperaturom vazduha, pa i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom i obilnom kišom, završetak klimatološkog ljeta biće u znaku izražene južine, pa nagle promjene vremena – saopštio je Hrvatski metereološki zavod.

Tokom vikenda u većini krajeva biće vruće, naročito na Јadranu i istoku zemlje, uz opasnost od toplotnog talasa koji može i da utiče na zdravlje ljudi.

Noći će duž obale biti tople, nerijetko i vrlo tople, pa se temperatura vazduha ponegdje neće spuštati ispod 25 stepeni. Danju će temperatura biti viša od 30, na istoku zemlje ponegdje i oko 35 stepeni Celzijusa, javlja DHMZ.

U nedjelju na zapadu počinje promjena vremena, a promjena će u ponedjeljak zahvatiti cijelu Hrvatsku.

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar