Hrvatski mediji: Umrla devojčica koju je otac ostavio u pregrejanom automobilu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Hrvatski mediji: Umrla devojčica koju je otac ostavio u pregrejanom automobilu

Umrla je četvorogodišnja devojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu, pišu hrvatski mediji. Kako saznaje IstraIN, pozivajući se na poverljive izvore, devojčica je podlegla posledicama toplotnog udara i dehidratacije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi. Iz policije su za IstraIN rekli da više…

Umrla je četvorogodišnja devojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu, pišu hrvatski mediji.

Kako saznaje IstraIN, pozivajući se na poverljive izvore, devojčica je podlegla posledicama toplotnog udara i dehidratacije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Iz policije su za IstraIN rekli da više nisu nadležni za davanje informacija te su uputili na Državno tužilaštvo u Puli, gde do objavljivanja ovog članka nisu bili dostupni kao ni Služba za odnose s javnošću KBC-a Rijeka, u koji je devojčica bila smeštena.

Podsetimo, u Rovinjskom Selu u četvrtak 4. jula u poslepodnevnim satima otac je devojčicu ostavio u vrelom automobilu kako je ne bi budio a da pritom nije upalio klimu u autu. Uz to je zatvorio je sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Kako pričaju meštani Rovinjskog Sela, devojčicu su, u besvesnom stanju, nakon dva sata pronašli radnici u automobilu nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Dva sata bila u pretoplom automobilu
Četvorogodišnja devojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom Selu u pregrejanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno najprije prevezena u pulsku Opću bolnicu, a potom je prebačena u riječku.

“Policija će nadležnom Državnom tužilaštvu dostaviti kaznenu prijavu po redovnom postupku”, naglasila je Vitasović.

Za teško narušeno zdravlje deteta hrvatski zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina, prenosi Indeks.

Danas objavljeno

Procurio dokument: Ukrajinci sami oborili helikopter ministra unutrašnjih poslova?

Vanja A

U operativnoj akciji “Flaj” četiri lica lišena slobode

Vanja A

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Vanja A

Ostavite komentar