Hrvatski haker zaključao računare na fakultetu i traži otkupninu - BIGportal.ba
Tehnologija Uncategorized World-wide-web

Hrvatski haker zaključao računare na fakultetu i traži otkupninu

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim hakerom koji je izvršio napad na računare jednog osječkog fakulteta i potom za njihovo otključavanje tražio isplatu u kriptovaluti.

Hakerski napad na računare osječkog fakulteta nepoznati počinitelj izvršio je tokom vikenda, a pošto je virusom onemogućio njihovo korišćenje ostavio je poruku u kojoj je u zamenu za uslugu otključavanja zatražio plaćanje u kriptovaluti bitkoin.

Osječko-baranjska policija obavestila je da nastavlja da traga za nepoznatim počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti poseban izveštaj.

Prethodnih dana u medijima je bio aktuelan nedavni hakerski napad na teleoperatera A1, a ispostavilo se da je iza napada stajao maloletni Slavonac kojeg očekuje kaznena prijava za oštećenje računarskih podataka i pokušaj iznude.

Prema pisanju medija mladi haker je od teleoperatera tražio uplatu u kriptovaluti, tačnije 150 ethereuma vrednih oko 500 hiljada dolara, preteći da će objaviti bazu s ličnim podacima korisnika na dark webu.

B92.

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar