Hrvatska: Zaplijenjeno 15 kilograma heroina povezanih s osobom iz BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Hrvatska: Zaplijenjeno 15 kilograma heroina povezanih s osobom iz BiH

Na lokacijama u Dalmaciji i Istri zaplijenjeno je oko 15 kilograma opojne droge heroin i kilogram amfetamina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cenu od više od pola miliona konvertibilnih maraka, kao i veća količina evra, saopšteno je danas iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Aktivnosti su sprovedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Nemačke vodi Tužilaštvo BiH, protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), pranje novca i ulaganje u kupovinu vikendica i nekretnina u BiH i regionu, prenosi portal Klix.

Sprovedene aktivnosti su nastavak rada na predmetu međunarodne saradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom duži vremenski period, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge heroin iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je lišen slobode 13. oktobra na području Hrvatske, gde je dokumentovano izvršenje krivičnog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane sa osumnjičenim.

U okviru finansijske istrage vrše se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je korišćen za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Danas objavljeno

Japan zabranio ulazak stranim državljanima

M.

U Austriji potvrđen omikron soj korona virusa

M.

Novi zemljotres na Kosovu i Metohiji: Drugi u devet sati

M.

Ostavite komentar