Hrvatska ukida pratnje za kamione koji ulaze u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Hrvatska ukida pratnje za kamione koji ulaze u BiH

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je odluku da od sutra od 18 sati više nema policijske pratnje za kamione koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

“Da pojasnim, do sada je Republika Hrvatska na ulazu u tu zemlju, iz smjera Slovenije, prvo formirala kamione u kolonu, koju su potom pratili u tri pravca: prema graničnim prijelazima Gradiška, Bijača i Šamac. Sada to prestaju i naši kamioni više neće morati po više sati čekati formiranje kolona, već će moći odmah ići. Takođe, imaju i mogućnost točenja goriva na određenim lokacijama. Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem. Kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve. Sada će dolaziti pojedinačno i to će biti rasterećenje za našu Graničnu policiju. O rasterećenju za naše vozače kamiona i drugih motornih vozila da i ne govorim. Gubili su mnogo sati u čekanjima”, pojasnio je Radončić.

On je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću, s kojima, kako kaže, u najtežim vremenima, izvanredno sarađuje.

(Klix)

Danas objavljeno

Bajden obećao Zelenskom: Odlučno ćemo odgovoriti ako Rusija napadne Ukrajinu

M.

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Ostavite komentar