Hrvatska: Pronađeno telo nestalog pilota - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Hrvatska: Pronađeno telo nestalog pilota

Pronađeno je telo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera “Kiowa Warrior” koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice oko 8 sati i 10 minuta pronašli su olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i telo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.

Istraga je i dalje u toku te Poverenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a, piše Index.hr.

Ranije je javljeno da je potraga za drugim pilotom vojnog helikoptera “Kiowa warrior”, koji se srušio u more u Hrvatskoj, trajala je celu noć, a planirano je i da se nastavi i u toku dana.

Za pilotom je juče poslepodne tragalo sedam brodova i helikopter, a uveče su u potragu bila uključena i dva broda i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice (HRM), kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ranije juče pronađeno je telo bojnika Marina Klarina.

Helikopter Vojske Hrvatske srušio se juče ujutru u more između Zablaća i Zlarina.

Nesreća se dogodila tokom trenažnog leta.

Helikopter je pao u more pola sata nakon poletanja.

Danas objavljeno

Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“

M.

Saobraćajna nezgoda u Beogradu

M.

Vakcine iz Srpske zbog isteka roka biće uništene u Beču

M.

Ostavite komentar