Hrvatska: Pozitivna još 42 lica, novo žarište u Koprivnici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska: Pozitivna još 42 lica, novo žarište u Koprivnici

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da su u posljednja 24 časa potvrđena 42 nova slučaja zaraze virusom korona, a da je novo žarište otvoreno u Koprivnici.

  • U domu za starija lica u Koprivnici imamo 13 oboljelih štićenika i dva radnika pozitivna na virus korona – rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Prema njegovim riječima, od početka epidemije u Hrvatskoj je zaraženo ukupno 1.950 osoba.

  • Testirano je ukupno 27.614 osoba, a juče 1.340. Broj pozitvnih nalaza pada, pa je danas njih 7,06 odsto. Od juče nema preminulih tako da je njihov broj i dalje 48. Na respiratorima imamo 19 pacijenata, odnosno jednog više u odnosu na juče – naveo je Beroš.

On je dodao da je hospitalizovano 314 lica, što je tri manje nego juče, dok je broj otpuštenih iz zdravstvenih ustanova porastao za 33 na 457, a oporavljenih koji su kod kuće za 35 na 412 lica.

  • Ukupno imamo 869 oporavljenih. Reprodukcioni broj je 0,8 što znači da jedan oboljeli zarazi manje od jedne osobe u okolini. Naše mjere pokazuju rezultate – naglasio je Beroš.

Govoreći o relaksiranju mjera, Beroš je rekao da će u momentu kada bude povoljna epidemiološka situacija obavijestiti javnost koje bi od mjera mogli ukinuti.

  • Kreiraćemo i plan mjera koje će doprinijeti ekonomskom oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju infekcije. Vlada će sutra izaći sa dokumentom u kojem će biti objavljeno faznost mjera i svi detalji sa datumima – najavio je Beroš.

Danas objavljeno

Preminuo i treći mladić nakon stravičnog sudara u Cazinu

M.

“Pozivam EU da mu uvede nove sankcije”

M.

AstraZeneca ne dolazi na sastanak sa EU o snabdijevanju vakcinama

M.

Ostavite komentar