26. Novembra 2020.

Hrvatska pooštrava mjere – trajaće do 24. decembra

Big Portal

Održan je sastanak šefa Nacionalnog štaba Hrvatske i ministra unutarašnjih poslova Davora Božinovića sa upravnicima županija na kojem su donete nove protivepidemijske mere.

Nove restriktivne mere trebalo bi da stupe na snagu u petak u ponoć, a trajaće do 24. decembra, odnosno Badnjeg dana.

“Argument je da se to pretvara u disko klubove”, rekao nezvanično za taj portal jedan od prisutnih na sastanku.

Neke županije ne odustaju od zahteva da barem u nekoj meri budu izuzete od ove mere, ali po svemu sudeći im neće biti omogućeno.

Privremeno se, kako saznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitnes centri prema poslednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju da osiguraju 10 kvadratnih metara po korisniku.

Potvrđeno je i da prodavnice i šoping-centri nastavljaju sa radom, ali će se pojačati nadzor da li je broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli bi trebalo da ostanu otvoreni, a njihovi restorani će moći da rade, ali isključivo za goste hotela.

U novom setu mera ide se i na smanjivanje broja putnika u javnom prevozu, na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prevozu.

Na sastanku se spominjalo i zatvaranje bioskopa i nekih kulturnih događaja, ali to nije do kraja precizirano. Trebalo bi da se obustave svi sajmovi.

Mere će vlada objaviti na svojoj sutrašnjoj sednici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare