11. Maja 2022.

Hrvatska ponovila neuspjeh – drugu godinu zaredom ništa od finala

Big Portal

Najveći šok Evrovizije 2021. u Roterdamu bilo je ispadanje tadašnje hrvatske predstavnice Albine iz takmičenja tokom prve polufinalne večeri. Albina je imala sve kvalitete za dobru evrovizijsku pesmu, moderan zvuk i odlične vokalne sposobnosti. Međutim, nastupu je osetno manjkalo energije, a Albina nije dobila priliku da popravi prvi utisak.

Ovaj neuspeh je bio toliko šokantan da se sve do druge polufinalne večeri pričalo isključivo o Albini.

Reagovao i predsednik Hrvatske

Reakcije na neočekivani ishod nastupa došle su i od predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Naime, njega su tada u Međimurju prilikom obilaska firmi upitali da prokomentariše ovo takmičenje, a on je to rado učinio i usput ohrabrio pevačicu.

“U engleskom rečniku kraj reči fraud (prevara) piše Eurosong. Glavu gore, pred našom pevačicom Albinom je ozbiljna karijera”, rekao je predsednik Milanović

https://youtu.be/vKdxjoNluzY

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić je ove godine nežnom baladom o ljubavnom trouglu “Guilty pleasure” pokušala da se domogne plasmana u finale, ali to se, nažalost, nije desilo.

Činjenica je da mlada Mia nije imala podršku od svojih sunarodnika prilikom Dore (nacionalnog izbora za Evroviziju Hrvatske) i da su njenu pesmu ocenili kao dosadnu.

Ali koliko je njena pesma zaista bila dosadna u poređenju sa plejadom balada koje smo imali prilike da čujemo sinoć?

“Za evrovizijski nastup mi definitivno nešto fali”, rekla je hrvatska muzičarka Zsa Zsa komentarišući uživo Mijin nastup. “Volim Miju kako zvuči u ovoj pesmi, ali sam očekivala da će se na Evroviziji nešto dogoditi”, dodala je.

“Uradila je odličan posao. Odlično je otpevala. Koreografija je nekakav dramski prikaz onoga što pesma govori”, rekla je muzičarka Neda Parmać.

“Ona je bila prepuštena samoj sebi”

PR stručnjak Vedran Strukar je zaključio da u finale Evrosonga ulaze zemlje koje se dobro kotiraju na kladionicama.

Za neprolazak u dalje takmičenje ne treba se kriviti Miju, smatra Strukar.

“Nije kriva Mia Dimšić. Ona se prijavila na Doru i očekivala da može dati maksimum od sebe. Problem je u celom sisitemu oko nje jer je ona žrtva tuđih interesa i tuđih ambicija. I to je ono što je problem. Da su neki ljudi napravili adekvatan posao, ne bi imali ovakav prenos gde se vidi da je ta devojka prepuštena samoj sebi. To je to što je žalosno”, zaključio je Strukar.

Sa druge strane, komentator HRT-a, Duško Ćurlić u prenosu uživo prokomentisao je polufinalni nastup njihove predstavnice, okrivljujući loš utisak nastupa na – režiju.

“Moram iskreno da priznam da je reditelj prenosa sinoć bolje režirao ovaj Mijin nastup nego što ste sada imali prilike da vidite”, rekao je HRT-ov komentator nakon Mijine izvedbe.

https://youtu.be/9vBQdtW3mJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare