Hrvatska policija stigla u Beograd - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska policija stigla u Beograd

U Beograd je danas doputovala visoka delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Doputovali je kako bi se informisala o radu srpske policije i daljem toku istrage u slučaju nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša.

Članove visoke delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske primio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd i pomoćnik direktora policije Veselin Milić.

Sastanku je prisustvovao i otac nestalog mladića, Nenad Periš.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ranije najavio dolazak hrvatske delegacije i naveo da se sve vreme radi na dva koloseka.

Rekao je i da želi da dobije celokupnu sliku o slučaju nestalog mladića, kao i da želi da učestvuje u istrazi i pomogne u potrazi za nestalim Splićaninom.

Hrvatski premijer se zahvalio policiji u Srbiji, ali i otkrio da su u tu zemlju poslati hrvatski policajci.

“Dao sam nalog ministru Božinoviću da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika policije kako bi bili uključenu u tok istrage. Ono što je ključno je da porodica, a i celokupna javnost u Hrvatskoj dobije detaljne informacije i sliku o nestalom mladiću”, rekao je Plenković.

On je ranije danas izjavio kako poznaje oca nestalog mladića, ali i dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo Perišu.

“Prema ovome što dobijam, nemamo celinu šta se dogodilo. Ovog trenutku ne mogu komentarisati tuđe izjave. Meni je važno da saznamo šta se dogodilo”, rekao je premijer Hrvatske.

Danas objavljeno

“Budimpešti niko neće držati lekcije”

M.

Otkriven UZROK POŽARA u IRB Srpske: Opušak cigarete zapalio podmetače u piceriji, vatra se proširila na cijeli objekat

M.

U Srpskoj 26 novozaraženih, dvoje preminulih

M.

Ostavite komentar