31. Marta 2020.

Hrvatska: Naplaćeno 17.000 evra zbog kršenja samoizolacije

Big Portal

Mikulić je istakao da je nevjerovatno i loše to što neki ljudi, bez obzira na epidemiju korona virusa i sve apele da ostanu kod kuće, i dalje krše samoizolaciju, neki i više puta.

On je za RTL rekao da je Inspektorat pokušao da tome doskoči izdavanjem prekršajnog naloga sa kaznom od 8.000 kuna /oko 1.050 evra/, a za one koji ponovo prekrše tu mjeru 30.000 kuna /3.930 evra/.

  • Osobu koja to učini i poslije pomenutih kazni, sanitarni inspektori na prisilan način i u saradnji sa policijom i Civilnom zaštitom vode u karantin – rekao je Mikulić.

On je naglasio da su do sada zabilježena dva takva slučaja.

  • Ako bi se to desilo ponovo, mislim da nam ostaje još samo jedna mogućnost – da se takvim ljudima bavi jedna posebna grana medicine koja se zove psihijatrija, jer nije normalno da naši sugrađani ne žele da paze ni na sebe, ali ni na svoju porodicu i cijelu zajednicu – poručio je Mikulić.

On je naveo i da uprkos odluci hrvatske Vlade o sprečavanju dizanja cijena 27 osnovnih životnih namirnica, neki trgovci u maloprodaji i veleprodaji tu odluku nisu poštovali.

  • Konkretno, za so i tjesteninu cijena se dizala za oko 13 odsto, za dječiju hranu i svježe meso i do 30 odsto, a najviše se cijena dizala za dezinfekciona sredstva, zaštitne maske i rukavice, čak do 594 procenta – rekao je on.

Mikulić je naglasio da su sve prodavnice i trgovački lanci koji su to činili pod budnim okom inspektora i da će ako i dalje budu kršili Vladinu odluku, to biti objavljeno u javnosti.

On je dodao da je inspektorima dat nalog da prema tim kompanijama ili prodavnicama idu s prekršajnim nalozima do 100.000 kuna /oko 13.000 evra/ u maloprodaji i 300.000 kuna /oko 39.300 evra/ u veleprodaji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare