Hrvatska najavila nove promjene za prelazak granice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska najavila nove promjene za prelazak granice

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i šef Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu Davor Božinović najavio je danas ponovo revidiranje odluke o obaveznom četrnaestodnevnom karantinu za građane BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije, koja je donesena prije “samo dva dana”.

Odluka o obaveznom karantinu za putnike iz tih zemalja nije obavezujuća samo za one koji su u tranzitu ili u slučaju hitnih i opravdanih razloga poput sahrana ili hitne medicinske pomoći.

Božinović je na konferenciji za novinare rekao da ipak postoje još neki izuzeci i najavio vjerovatnu novu promjenu.

  • Na nivou EU postoje situacije koje se podvode pod termin “neododložnih ličnih razloga”. To je usvojeno još ranije i taj režim je postojao i u vrijeme kad je korona kriza bila na vrhuncu. Ako postoje neodložni lični razlozi, o čemu odluku donosi granična policija, onda je moguće ući, posebno ako se osoba vrati u roku od 24 časa. Posljednje odluke koje smo donijeli, bile su izmjena odluke o režimu prelaska granice koja ističe 30. juna, pa ćemo do sljedećeg ponedjeljka zapravo još jednom revidirati cijeli taj režim prelaska granice, a s obzirom i na činjenicu da se radi o fazi suživota s virusom neke će se odluke donositi i brže – pojasnio je Božinović, prenosi zagrebačka N1.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Zaharova ima poruku za Podgoricu

M.

Obezbjedili se za zimu: Gasprom im povećao snabdijevanje

M.

Rusi Zapadu: Naši ciljevi zavise od vas

M.

Ostavite komentar