Hrvatska među najuspješnijim zemljama u borbi s virusom korona - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska među najuspješnijim zemljama u borbi s virusom korona

Hrvatska je među zemljama koje se najuspješnije bore protiv epidemije korona virusa. Prema najnovijim podacima, u voj zemlji je 1.079 oboljelih, 8 umrlih i 92 izliječene osobe, što su znatno bolje brojke od većine drugih zemalja.

Da se Hrvatska zaista dobro bori protiv ove epidemije, ocjena je i profesora Igora Rudana, koji u svom komentaru na Facebooku taj uspjeh pripisuje oslanjanju na struku.

“Ovo sam čekao već neko vrijeme: dakle, nakon 6 tjedana otkad je virus prvi puta potvrđen u Hrvatskoj, nalazimo se prema rezultatima obrane u ‘društvu’ najuspješnijih zemalja svijeta, kako to ova slika i prikazuje: uz nas su Singapur, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Hong Kong, Novi Zeland i Estonija. Drago mi je da ljudi vide da mi, Hrvati, možemo ne samo biti u finalu svjetskog prvenstva u nogometu, već i među najboljima u zdravstvenoj zaštiti svog stanovništva. Ipak, preduvjet je, naravno, da se stvari daju u ruke ljudima koji nešto ipak i znaju”, napisao je Rudan.

Krunoslav Capak je, pak, u rekao da je po broju umrlih u odnosu na broj zaraženih od Hrvatske bolji samo Japan, piše “Index”.

“Naši rezultati su odlični u svakom aspektu”, rekao je i dodao:

“Naša smrtnost je ispod 1 posto, od nas je jedino bolji Japan”.

Danas objavljeno

Tenzije u Lamanšu: Stigao prvi brod

M.

Lajen: Pojedinačna nabavka vakcina bi “politički pocijepala” EU

M.

U Federaciji BiH skraćen policijski sat

M.

Ostavite komentar