Hrvatska i Crna Gora najavljuju otvaranje plaža - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvatska i Crna Gora najavljuju otvaranje plaža

Crna Gora, Hrvatska i Grčka najavile su uskoro početak ljetne sezone i otvaranje plaža, uz poštovanje određenih mjera zaštite, a grčki zvaničnici procjenjuju da je zemlja zbog pandemije korona virusa izgubila 22 milijarde evra i oko 45.000 radnih mjesta.

“Razmatramo da se kafići, restorani, tržni centri, plaže otvore i koji dan prije 18. maja, ukoliko epidemiloška situacija bude povoljna, a naravno, uz pooštovanje određenih propisa”, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša za TVCG.

Ukoliko ne bude novozaraženih ili ih bude mali broj, kao do sada, postoji mogućnost, kako je najavio Mugoša, da se ubrza početak druge faze, ali je naglasio i da je, ipak, nezahvalno bilo šta najavljivati.

U Hrvatskoj se, kako je izvijestio Jutarnj list, takođe, obavljaju užurbane pripreme za otvaranje ljetne sezone, a prvi strani turisti u hotele bi mogli, kako se najavljuje, da stignu već 1. juna, najkasnije sredinom juna.

Turisti će u Grčku ponovo moći da dolaze od 1. jula, najavio je državni ministar Giorgos Gerapetritis, a prenosi DPA.

Pandemija korona virusa stvorila je paniku među grčkim hotelijerima, turističkim agencijama, ugostiteljima i s njima povezanim privrednim granama, a trećina njih se pribojava stečaja. Grčki zvaničnici procjenjuju da je zemlja zbog pandemije izgubila 22 milijarde evra i oko 45.000 radnih mjesta.

Turistička industrija čini 30 posto grčkog bruto domaćeg proizvoda i daje najveći pojedinačni doprinos budžetu.

(FoNet)

Danas objavljeno

Jak zemljotres na Kurilskim ostrvima

M.

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

Ostavite komentar