Hrvatska bodibilderka voli sebe u svim izdanjima - BIGportal.ba
Ex Yu

Hrvatska bodibilderka voli sebe u svim izdanjima

Anamaria Medak je hrvatska bodibilderka koja je na takmičenju u Sevilji pod nazivom “Arnold Classic Europe”, odnela titulu.

Ona je u nedavnom intervjuu za hrvatske medije govorila o naporima koje ulaže u ovaj sport, ali i reakcijama koje dobija od ljudi.

“Komentara ima uvek, kako pozitivnih, tako i negativnih. Oni koji nisu u sportu i ne razumeju ga, prema mom ekstremnom takmičarskom izgledu imaće negativan stav. Ne obazirem se na njih, jer iza mene stoji ogromna podrška porodice i meni dragih osoba”, kaže ona.

Kako kaže, njena mišićna masa tokom vremena varira i ona zavisi od vrste treninga.

“Ovako ekstra mišićavo izgledam samo na takmičenjima, to je trenutno stanje. Nakon toga, vraćam se u nešto blaže stanje. Izgled na podijumu je postignut kombinacijom treninga sa određenim opterećenjem i dijete”, dodaje.

Ovo nije ni blizu onoga što bi htela da postigne

Ona voli svoje telo i namerava da još uvek radi na sebi.

“Prezadovoljna sam svojim telom. Čeka me još puno rada na sebi. Sve ovo što sam postigla, nije ni blizu onoga što bih htela. Svake godine ću da ga unapređujem kako bih bila još bolja u tom savršenstvu. Ovaj sport me oduvek privlačio, ne samo zbog specifičnog izgleda, nego i činjenice da je jako težak, zahtevan. To su ogromna odricanja i veliki trud. Sve to gledam kao na statusni simbol iz razloga što na putu do ovakvog izgleda nema prečica. Samo puno rada i discipline, što me još više privlači”, poručuje Dalmatinka.

A kako je rekla, Anamaria ima svoju definiciju ženstvenosti.

“Priznajem, na takmičenjima moj izgled ide u ekstreme. Mada je i to meni lepo izdanje. Ja volim sebe u svim izdanjima. Često se čudim izjavama ljudi da ću uz ovaj sport da izgledam kao muškarac. Žena je žena, to što imam manje masti i oblikovano telo, to ne znači da sam manje žena, da sam postala muško”, objašnjava i dodaje da je maliciozni komentari ne dotiču.

Sport ju je izgradio kako psihički, tako i fizički

Najviše pažnje posvećuje vežbama – čučnjevima, mrtvom dizanju i zgibovima. Nakon toga koristi sprave, kako bi stimulisala rad mišić. Ova hrvatska bodibilderka veruje i da je genetika bitan faktor u njenom poslu.

“Takmičenje je vrh duge pripreme. Tu se vidi telo u pozi, u kojoj se skuplja svaki mišić kako bi došao do izražaja. Tokom takmičenja, mi smo u deficitu masti, a to stanje nije dugoročno, a ni zdravo. To je samo privremeni izgled koji traje mesec, dva, nakon čega se vraćamo u ono prirodno”.

Što se tiče njenog zdravlja, Anamaria tvrdi da ju je sport izgradio kako fizički, tako i psihički.

“Ovaj sport me izgradio i fizički i psihički. To je jačanje karaktera, strpljenje, ulaganje u nešto čije rezultate tek kasnije vidiš. To je i oslanjanje na samog sebe. Jer ako vi nećete sami, neće niko umesto vas”, zaključuje.

https://www.instagram.com/p/CXqkaUfM1OJ/

Danas objavljeno

Luksuzna jahta i kumovi milijarderi

Vanja A

“Teško joj se neko dopadne”

Vanja A

Misteriozna ljepotica: Dok žene uzdišu za Filipom Kostićem, on krije svoju ljubav

Vanja A

Ostavite komentar