"Hrvati uvek padaju u euforiju, već čujem kako idemo po medalju" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Hrvati uvek padaju u euforiju, već čujem kako idemo po medalju”

Dino Rađa, prvi čovek Stručnog saveta KS Hrvatske, kaže da reprezentaciju čeka mnogo važnija stvar u ovom trenutku od kvalifikacija za Olimpijske igre

U sredu je održan žreb, a Hrvatska kao domaćin je dobila veoma tešku grupu u kojoj igraju: Brazil, Tunis, Rusija, Nemačka i Meksiko.

Hrvatska je igrala pre tri godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde je u četvrtfinalu eliminisana od strane Srbije.

“Kockasti” se nalaze u veoma teškom periodu, s obzirom da nisu učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kini i zbog toga Rađa poručuje:

Grupa je takva kakva je i voleo bih to da ostavimo sa strane. Čeka nas puno važnija stvar u ovom trenutku, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. Mi Hrvati uvek padamo u euforiju. Već čujem da neki pričaju kako ćemo u Tokio ići po medalju, a zaboravljaju da nas čekaju utakmice u protiv Holandije, Švedske i Turske, u kojima ćemo biti bez NBA igrača“, rekao je Rađa za “Index.hr”.

Legendarni hrvatski košarkaš je prokomentarisao i grupu.

Najteža grupa, ali sve se to može proći. Jaki su i Rusi i Brazilci i Nemci, ali jaki smo i mi. Niko tu nije bauk da ga se treba plašiti. Igramo pred domaćom publikom, ako ćemo biti kompletni, imamo odličnu ekipu i ne vidim zašto ne bismo prošli. Ali ponavljam, za nas su sad primarne kvalifikacije za Evrobasket. Zamislite da to ne prođemo”, zaključio je Rađa.

Kvalifikacije su na programu 23-28. juna 2020, a samo prvoplasirana ekipa će proći na OI.

Danas objavljeno

Denver preokretom do pobjede, Jokić odličan u prvom meču

Zeljka

Spektakl na “Teatru snova”, ubjedljivi Čelsi i Bajern

Zeljka

Revija golova u Moskvi – Lester slavi Zambijca

Vanja A

Ostavite komentar