Hrvati uporedili Vučića sa Hitlerom, a Srbe sa fašistima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvati uporedili Vučića sa Hitlerom, a Srbe sa fašistima

Ministri u vladi Srbije osudili su danas pisanje hrvatskog magazina “Ekspres”, na čijoj naslovnoj strani se predsednik Srbije Aleksandar Vučić poredi se nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbija navodi kao fašistička država.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je da objavljena analiza „Hrvatska između tri mini fašizma“ pokazuje nivo licemerja i samoobmane u delu hrvatskog društva.

„Država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma“, naveo je Selaković.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ocenila je da je to nastavak medijske kampanje protiv Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića, rekavši da takve ilustracije i tekstovi predstavljaju sramotu za taj magazin.

„Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast. Svako poredjenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva“, rekla je Mihajlović.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike.

(nova.rs)

BN.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar