Hrvati pooštrili mjere – kazne od 3.000 do 6.000 evra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hrvati pooštrili mjere – kazne od 3.000 do 6.000 evra

U Hrvatskoj je vladajuća većina na sastanku odlučila da za nepoštovanje mera o kovid propusnicama kazne budu od 3.000 do 6.000 evra.

Ministar zdravlja u Hrvatskoj Vili Beroš poručio je građanima da prime treću dozu vakcine.

“Molim sve naše sugrađane, posebno starije, da shvate važnost vakcinacije. Uz pridržavanje protivepidemioloških mera to je put za izlazak iz epidemije”, rekao je Beroš.

Takođe je dodao da građani ne treba da izbegavaju testiranje, kao ni mere koje su donete i vakcinaciju, a da nakon toga traže pomoć od preopterećenog zdravstvenog sistema.

“Misli na sebe, zarazi druge”
Podsećajući na antivakserske proteste koji su održani u subotu, Beroš je izjavio “Izgleda da smo iznedrili novi moto na subotnjim protestima ‘Misli na sebe, ugrozi druge! Misli na sebe, zarazi druge!”

Ali takođe smatra da nisu svi ljudi na protestima ravnozemljaši i da tu ima dosta izmanipulisanih ljudi, koji naprosto treba da veruju struci i lekarima, jer oni spasavaju živote, kao što su to činili i do sada.

“Vakcinisani se manje zaražavaju i manje umiru. Ovo je apel svih stručnjaka, verujte struci, a ne nekim lažnim prorocima”, zaključio je Beroš.

Novi zakon o kovid propusnicama
Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je da je na sastanku odlučeno o sankcijama koje će se sprovoditi za nepoštovanje mera.

Definisano je javno-pravno telo koje je dužno da sprovodi meru o posedovanju kovid propusnica. Na taj način su obuhvaćena sva tela i definisana je odgovorna osoba.

Odgovorne osobe koje ne poštuju odredbe o kovid propusnicama dobiće kaznu od 30.000 do 50.000 kuna, što je oko 3.000 do 6.000 evra.

B92

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar