Hrvat uhapšen u Gradišci zbog šverca 109 kilograma skanka priznao krivicu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Hrvat uhapšen u Gradišci zbog šverca 109 kilograma skanka priznao krivicu

Državljanin Hrvatske Luka Mišević (29) iz Imotskog, uhapšen na Graničnom prelazu Gradiška zbog šverca 109 kilograma skanka iz BiH u Hrvatsku priznao je krivicu, a Tužilaštvo BiH je predložilo četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 10.000 KM.

“Također, od optuženog će se oduzeti sredstva i oprema korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobitele i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen i oduzet, a pronađena i oduzeta opojna droga marihuana-skunk, bit će uništena u zakonskoj proceduri”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da se optuženi sporazumom o priznanju krivice odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

“Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela –neovlašten promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH”, ističu u Tužilaštvu BiH.

Mišević je uhapšen u decembru prošle godine u akciji “Diablo” na graničnom prijelazu Gradiška, kada je upravljajući kombijem u kojem se nalazilo 109 kilograma skanka.

Mediji su tada javili da je on upravljao kombijem nizozemskih registarskih ozunaka, te da je drogu pokušao da preveze iz BiH u Hrvatsku.

Nezavisne

Danas objavljeno

“Napustite Ukrajinu”

M.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

M.

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Ostavite komentar