6. Maja 2022.

Hrskavi krompir iz rerne

Big Portal
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Danas je Đurđevdan, a pečeni krompir je omiljeno jelo slavske trpeze. Tajne za pripremu najukusnijeg hrskavog krompira je mnogo, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo jednu. Sve što vam treba od sastojaka imate već u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 1 kg crvenog krompira
  • 40 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • začini po želji

Priprema:

  • Oljuštite krompir i stavite ga da se kuva kako bi malo omekšao. Nakon toga u tepsiju stavite puter i maslinovo ulje, pa otopite na tihoj vatri.
  • Krompir isecite po želji i poređajte u tepsiju sa smesom od putera i maslinovog ulja, a zatim ga začinite i promešajte rukama.
  • Pecite ga na 200 stepeni pola sata, a nakon toga ga okrenite pa pecite još 25 min.
  • Dok je vruć polijte ga medom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare