Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Danas je Đurđevdan, a pečeni krompir je omiljeno jelo slavske trpeze. Tajne za pripremu najukusnijeg hrskavog krompira je mnogo, a mi vam u nastavku teksta otkrivamo jednu. Sve što vam treba od sastojaka imate već u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 1 kg crvenog krompira
- 40 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- začini po želji
Priprema:
- Oljuštite krompir i stavite ga da se kuva kako bi malo omekšao. Nakon toga u tepsiju stavite puter i maslinovo ulje, pa otopite na tihoj vatri.
- Krompir isecite po želji i poređajte u tepsiju sa smesom od putera i maslinovog ulja, a zatim ga začinite i promešajte rukama.
- Pecite ga na 200 stepeni pola sata, a nakon toga ga okrenite pa pecite još 25 min.
- Dok je vruć polijte ga medom.
B92.