HRONOLOGIJA UŽASA: Misteriozna smrt Lane iz Mostara, evo gdje je lociran signal POSLJEDNJI PUT - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

HRONOLOGIJA UŽASA: Misteriozna smrt Lane iz Mostara, evo gdje je lociran signal POSLJEDNJI PUT

Vijest o nasilnoj smrti Lane Bijedić (19) iz Mostara duboko je juče potresla stanovnike grada na Neretvi.
Njeno beživotno tijelo izvučeno je preksinoć iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica. Ribar koji se zatekao na lokalitetu gdje je tijelo nađeno, primijetio je da voda nešto nosi.

Iako u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspio dovući do obale, nakon čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć.

Iz policije su u 19 sati pozvali pripadnike GSS, koji su tijelo izvukli iz rijeke, a za sve njih koji su se zatekli na mjestu događaja, kako saznaje Avaz, prizor je bio mučan.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona juče je saopšteno da je, nakon identifikacije te uviđaja, utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

Na tijelu djevojke uočeni su hematomi, pogotovo u predjelu obje ruke te jednog oka. Istražioci sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

U saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, obavljaju se istražne radnje, koje se odnose na provjeru brojeva upućenih s njenog telefona. Navodno je signal njenog telefona posljednji put lociran kod Čapljine.

Reakcija tijela nakon izvlačenja iz vode nije, takođe, svojstvena onoj koja se dogodi kad je riječ o utapanju, ali bi sve te nedoumice trebao razjasniti obducent.

Na pitanje kako je nesrećna djevojka, uzorna i marljiva, kako se to iznosilo, dospjela do Ljubuškog i kako je stradala, juče nije bilo odgovora.

Njen nestanak je dan ranije u 18.15 policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Prema prijavi, djevojci se u 14.30 izgubio svaki trag. Majka ju je neuspješno pokušavala dobiti na telefon nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući “s kafe sa prijateljicom”. Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana nakon toga trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, nakon što je završila Građevinsku školu u Mostaru, upisala, kako su rekli njeni poznanici, Internacionalni univerzitet Burch.

Nažalost, niko nije mogao zamisliti ovakav tragičan ishod, da Lana bude nađena mrtva u rijeci, na mjestu koje je, inače, obraslo u šaš i trsku.

Jedino dijete
Majka nastradale Nina Bijedić u srodstvu je s Džemalom Bijedićem, nekadašnjim premijerom bivše države. Nakon što je saznala strašnu vijest, kako je rečeno, u veoma je lošem stanju. Lana joj je bila jedino dijete.

Od Lane su se juče oprostili i u Građevinskoj školi, koju je donedavno pohađala. Kako su naveli, zapamtili su je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku. Osvajala je, naveli su, brojne nagrade na takmičenjima, posebno u engleskom jezikom.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića

M.

Snažan zemljotres kod Haitija

M.

Srbija: Zaraženo 15.046 osoba,preminulo 35 osoba

M.

Ostavite komentar