Hrana koja jača seksualni apetit - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Hrana koja jača seksualni apetit

I što je najbolje – svi ih volimo!

Istraživači sa španskog Univerziteta Rovira i Virgili došli su do zaključka kako muškarci koji pojedu 60 grama orašastih plodova svakog dana mogu povećati i svoj – seksualni apetit!

Naime, osim što su vrlo zdravi i smanjuju rizik od nekih hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes, takođe su i savršena grickalica nakon vježbanja, a sad evo saznajemo i kako imaju dodatne benefite. Osim toga, ta doza, kažu naučnici – ujedno i pojačava snagu orgazma kod muškraca!

Istraživanje je doduše napravljeno na ‘uzorku’ od 83 zdrava muškarca, podijeljenja u dvije grupe – jedna se hranila uobičajeno, dok je druga u ishranu dodala 60 grama oraha, lješnjaka i badema. Na kraju 14. dana učesnici su ispunili upitnik o seksualnim navikama, pa se otkrilo kako druga grupa ima veću seksualnu želju i bolje orgazme, piše Daily Star.

“Zdrava ishrana s dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomaže muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima inače se preporučuju i u liječenju erektilne disfunkcije“, istaknuo je jedan od istraživača Albert Salas Huetos.

Kako se radi o malom broju ispitanika, naučnici ipak preporučuju dodatna istraživanja na ovu temu. No, kako su broja druga istraživanja potvrdila razne benefite orašastih plodova – vjerujemo kako ćete ovu dozu ipak dodati u vašu svakodnevnu ishranu!!! 🙂

Danas objavljeno

Današnji ukusan ručak: Domaći PILEĆI PAPRIKAŠ

Zeljka

Četiri znaka koji otkrivaju da jedete previše soli

M.

Salata sa makaronama: Brza, ukusna, izdašna

M.

Ostavite komentar