17. Augusta 2019.

Hrana koja jača seksualni apetit

Big Portal

Istraživači sa španskog Univerziteta Rovira i Virgili došli su do zaključka kako muškarci koji pojedu 60 grama orašastih plodova svakog dana mogu povećati i svoj – seksualni apetit!

Naime, osim što su vrlo zdravi i smanjuju rizik od nekih hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes, takođe su i savršena grickalica nakon vježbanja, a sad evo saznajemo i kako imaju dodatne benefite. Osim toga, ta doza, kažu naučnici – ujedno i pojačava snagu orgazma kod muškraca!

Istraživanje je doduše napravljeno na ‘uzorku’ od 83 zdrava muškarca, podijeljenja u dvije grupe – jedna se hranila uobičajeno, dok je druga u ishranu dodala 60 grama oraha, lješnjaka i badema. Na kraju 14. dana učesnici su ispunili upitnik o seksualnim navikama, pa se otkrilo kako druga grupa ima veću seksualnu želju i bolje orgazme, piše Daily Star.

“Zdrava ishrana s dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomaže muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima inače se preporučuju i u liječenju erektilne disfunkcije“, istaknuo je jedan od istraživača Albert Salas Huetos.

Kako se radi o malom broju ispitanika, naučnici ipak preporučuju dodatna istraživanja na ovu temu. No, kako su broja druga istraživanja potvrdila razne benefite orašastih plodova – vjerujemo kako ćete ovu dozu ipak dodati u vašu svakodnevnu ishranu!!! 🙂

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare