HR: Zbog napada na Srbe u Kninu privedene četiri osobe, jedna u bekstvu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

HR: Zbog napada na Srbe u Kninu privedene četiri osobe, jedna u bekstvu

Hrvatski mediji različito izveštavaju o privođenju osam napadača na Srbe u Uzdolju, kod Knina, 21. avgusta.

Navodi se da su svi osumnjičeni navijači.

Maskirana grupa huligana upala je u jedan kafić i napala goste, koji su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde, povredivši pet osoba od kojih i jedno dete.

Portal Indeks piše da je jedan napadač na Srbe u bekstvu, a da je tužilaštvo u Šibeniku zatražlo pritvor za četvoricu.

Policija je, naime, jutros saopštila da je privela osam osoba koje se dovede u vezu sa tim napadom i da su svi oni s područja Splita.

Potom su mediji preneli da su do 15.10 privedena četvorica napadača na Srbe na saslušanje u šibensko tužilaštvo, a da se očekuje da će ostali biti privedeni nakon što, kako navodi Indeks, “ova dvojica ne budu saslušana”.

U pregledu današnjih događanja, portal piše da je predloženo određivanje istražnog pritvora za privedene, da je jedan napadač u bekstvu, te da među četvoricom privedenih ipak nisu napadači na sezonske radnike iz Srbije, koji se pre dva meseca dogodio u Supetru, na ostrvu Braču.

“Policija je podnela krivične prijave protiv pet osoba zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog krivičnog dela oštećenja tuđe imovine i zbog krivičnog dela nanošenja telesnih povreda: Četiri osobe su privedene i ispitane od zamenika državnog tužioca dok je jedna osoba u bekstvu. Njima se stavlja na teret da su 21. avgusta pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli im telesne povrede…”, preneo je Indeks.

Portal dalje navodi da je, nakon saslušanja, podnesen predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke, remetiti krivični postupak i zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela jer su, kako se navodi, svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i krivično evidentirani.

Ranije u sredu, privedeno je osam osoba. Jedna mladić pušten je nakon ispitivanja u šibenskom tužilaštvu. Advokat Vinko Gulišija kaže da je pušten jer, kako pretpostavlja, policija nije našla dokaze da je učestvovao u napadu u Uzdolju.

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar