Jedno od najznačajnijih imena IT industrije objavljuje da će se izvršni direktor, inače Australijanac, povući usled zdravstvenog stanja u njegovoj familiji, koje zahteva njegovu potpunu posvećenost porodici. Već je poznat i naslednik. Njega će zameniti Enrique Lores, aktuelni predsednik HP Imaging and Printing odeljenja.

Weisler će nastaviti da bude član borda direktora sve do narednog godišnjeg sastanka deoničara. “Biti CEO kompanije HP je vrhunac moje karijere, i želim da se zahvalim celom HP timu za podršku koju su mi ukazivali. Neverovatno sam ponosan na sve što smo postigli i potpuno uveren da je pravac u kome se k0mpanija kreće dobar,” rekao ie Weisler u svojoj izjavi.

Takođe je pozdravio svog budućeg naslednika: “Enrique je bio sjajan partner čije je liderstvo bilo krucijalno prilikom postavljanja kompanije na zdrave osnove, što je bila osnova uspeha i izvođenja strategije koju smo ustanovili. Reč je o jednom od najpametnijih ljudi koje poznajem, i potpuno sam uveren da će biti u stanju da predvodi i inspiriše naredno poglavlje HP transformacija i rasta.

”Weisler je došao na čelo kompanije HP u trenucima kada je kompanija morala da preduzme radikalne mere usled problema na globalnom IT tržištu. Australijanac je preuzeo HP neposredno nakon što se kompanija podelila na dve firme: jedna se fokusirala na PC računara, a druga na poslovna rešenja, servere, skladišne sisteme i druge korporativne servise. Te godine je globalna prodaja PC računara pretrpela najveći pad u svojoj istoriji.

Enrique Lores se pridružio kompaniji HP kao pripravnik pre čitavih 30 godina. Od 2015. godine vodi HP Imaging and Printing odeljenje. U kompaniji su saopštili da Lores trenutno radi na globalnoj reviziji HP strategije i poslovnih operacija, koju će predstaviti investitorima u oktobru.