Hotiju iz Prištine prijete rušenjem vlade zbog sporazuma - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hotiju iz Prištine prijete rušenjem vlade zbog sporazuma

Spremnost premijera samoproglašenog Kosova Avdulaha Hotija da u Vašingtonu potpiše sporazum o unapređenju ekonomskih odnosa sa Beogradom moglo bi da ga košta te fotelje, sudeći prema najavama prištinskih medija.

Prištinska “Bota sot” piše da se očekuje da će ministri iz Haradinajeve stranke podnijeti ostavku nakon potpisivanja sporazuma, što će praktično značiti pad Hotijeve vlade.

Potpisivanju sporazuma u Vašingtonu, prvog pod pokroviteljstvom SAD i u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trampa, usprotivio se danas popodne lider Alijanse za budućnost Kosova i nekada premijer Ramuš Haradinaj.

On je zaprijetio Hotiju da će njegova stranka napustiti ionako krhku vladajuću koaliciju u Prištini.

Haradinaj se protivi potpisivanju sporazuma u kojem mu je sporno više tačaka, ali prije svega ona koja se tiče upravljanja akumulacijom Gazivode.

Prištinska “Gazeta Expres” piše da je Haradinaj već obavijestio Demokratski savez Kosova, okosnicu vladajuće koalicije, da će ABK napustiti vladu.

Do ovog sukoba unutar vladajuće koalicije u Prištini došlo je samo nekoliko sati uoči potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Zeri je prenio da su SAD zaprijetile sankcijama Prištini, ako ne potpiše sporazum.

Haradinaj je ranije danas rekao da ne prihvata sporazum za koji se očekuje da će danas biti potpisan u Vašingtonu, jer se, prema njegovim riječima, radi i o jezeru Gazivode, a on ne želi da Srbija ima bilo kakvog udjela u, kako kaže, kosovskim resursima i na kosovskoj teritoriji.

TANJUG

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar