Hoti: Predložio sam Grenelu da se sastanak odloži za drugi dan - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hoti: Predložio sam Grenelu da se sastanak odloži za drugi dan

Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da je izaslaniku SAD za dijalog Ričardu Grenelu predložio da se sastanak predstavnika Beograda i Prištine, zakazan za subotu u Vašingtonu, “odloži za drugi dan”.

Avdulah Hoti, koji se nalazi u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Briselu, povodom predloga optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih pred Specijalnim tužilaštvom za OVK naglašava da “ne treba komentarisati pitanja vezana za pravosuđe već da ih treba u potpunosti poštovati”.

“Dijalog nema alternatiivu. Mi kao Kosovo, imamo potrebnu institucionalnu zrelost da bi prevazišli bilo koju situaciju sa kojom se suočavamo”, zaključio je Hoti, koje je ranije danas objavio da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

Kaže da je tokom konsultacija sa predstavnikom SAD za dijalog Ričardom Grenelom predložio da se sastanak “odloži za drugi dan”.

Kosovski premijer se u Briselu sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Predviđeni su i susreti sa predsednicom Komisije Ursulom fon der Lajen i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

RTS

Danas objavljeno

Smrtonosne oluje pogodile Evropu, najmanje 13 mrtvih

M.

“Evropa je osuđena na glad, hladnoću i izolaciju”

M.

Za kazne duguje 4.300 maraka: Nesavjesni vozač ostao bez “pežoa”

M.

Ostavite komentar