Hoti oduševljen - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hoti oduševljen

Prištinski premijer Avdulah Hoti izjavio je večeras da je oduševljen posetom američke delegacije predvođene ambasadorom Ričardom Grenelom.

“Kosovo je blagoslovljeno prijateljima poput SAD”, napisao je Hoti na Tviter nalogu.

On je naveo da je posle 4. septembra, ekonomske normalizacije i sporazuma iz Bele kuće, danas potpisana zajednicka izjava Kosova i SAD sa izvršnim direktorom Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC Adamom Boulerom.

Hoti je uz tvit obajvio i tekst sporazuma dokumenta u kome se navodi da dve strane pozdravljaju brzo zaključenje novog kosovsko-americkog sporazuma o promociji investicija i da žele da sporazum stupi na snagu što pre, odnosno nakon obavljanja unutrašnjih procedura.

Očekuje se da će novi sporazum pružiti pristup čitavom spektru investicione podrške koju pruža američka finansijska korporacija za međunarodni razvoj, kao i da utvrdi akcije u vezi sa korporativnom podrškom projektima na Kosovu.

“Nakon istorijske ekonomske normalizacije odnosa Kosova i Srbije, za koju je sporazum postignut 4. septembra u Vašingtonu, Kosovo i Srbija nameravaju da unaprede pregovore, nakon stupanja na snagu novog Sporazuma o podsticaju Kosova i Srbije, zatim investicija, povezanih sa važnim projektima na Kosovu, uključujuci projekte za koje postoji dogovor da budu deo ekonomske normalizacije između Srbije i Kosova”, navodi se u dokumentu koji je Hoti objavio na Tviteru.

“Kosovo i SAD posvećene su primeni novog sporazuma o promociji investicija izmedu Kosova i SAD, i punoj posvećenosti primeni sporazuma. Od obe zemlje se očekuje da identifikuju projekte koji dalje jačaju ekonomsku integraciju i razvoj u regionu”.

Sporazum se završava tako što potpisnici pozdravljaju ta dostignuća kao konkretan dokaz “snage odnosa izmedu dve nacije”.

B92

Danas objavljeno

Njemačka policija izdala upozorenje zbog Srba

M.

Oblaci dima ispunili nebo: Suzavac, pesnice i “krvavo” marširanje širom zemlje

M.

Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorjelo i ljetovalište

M.

Ostavite komentar