Hoti: Ako ne bude priznanja ostajemo "susjedne države" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hoti: Ako ne bude priznanja ostajemo “susjedne države”

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas, nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem, da u dijalogu ima napretka, ali da će, ako na kraju i ne dođe do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, ostati “dvije susjedne nezavisne države koje se ne poznaju”.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je postignuti sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa veliki korak ka konačnom sporazumu, ali da potpuna normalizacija može da se postigne samo uzajamnim priznanjem, prenosi portal Reporteri.

“Predani smo dijalogu, jedan mjesec, dva mjeseca ili jednu godinu. Ako ne postignemo konačni sporazum, nemamo šta drugo da radimo. Nastavićemo kao dvije nezavisne susjedne države koje se ne poznaju”, rekao je Hoti.

Varheji je ocijenio da je vidio napredak i posvećenost dijalogu i dodao da zna da pregovori koji moraju da se vode nisu laki.

“Ali to je zamah koji je počeo da se razvija”, rekao je Varheji.

Govoreći o viznoj liberalizaciji, on je rekao da članice EU moraju da se uvjere da su ispunjeni svi uslovi, što nije lak zadatak, prenosi Koha.

“To može biti postignuto jedino radom na određenim poljima i postizanjem rezultata”, rekao je Varheji.

TANJUG

Danas objavljeno

Napad nožem u Frankfurtu

M.

Tramp otvorio kancelariju za poslove bivšeg predsjednika

M.

AstraZeneca najavila isporuku vakcina za EU u februaru

M.

Ostavite komentar