26. Oktobra 2019.

Hotel sa vještačkom gravitacijom u Zemljinoj orbiti do 2025.

Big Portal

Radi se o destinaciji Von Braun Space Station, a kreatori su već objavili detalje o projektu, tako da je već poznato da će prvi svemirski hotel imati veštačku gravitaciju, barove, restorane, zanimljiv enterijer. Očekuje se da hotel na nedeljnoj bazi posećuje po 100 gostiju, a kada ugostiteljska stanica bude gotova 2025. godine. Tako bi putovanje u svemir moglo da postane opcija mnogo ranije nego što se misli, a istina je da će u početku biti dostupno samo najbogatijima, mada kreatori novog hotela ističu da neće proći mnogo dok se i „obični“ turisti budu zaputili na svemirske destinacije.

Tehnologija u novom hotelu će u početku biti identična onoj koja se koristi na Internacionalnoj svemirskoj stanici, ali će se razlikovati po tome što će hotel imati i veštačku gravitaciju koja će boravak učiniti manje komplikovanim. Hotel-svemirska stanica ima oblik džinovskog točka koji će meriti 190 metara u prečniku, a čija će rotacija služiti za generisanje gravitacione sile. Za smeštaj gostiju će poslužiti 24 modula sa pomoćnim prostorijama, u koje će moći da stane do 400 gostiju.

Gateway Foundation, koja stoji iza projekta, hotel poredi sa brodovima za krstarenje, te se navodi da će odmaralište nuditi sve što imaju i zemaljski kruzeri – od klubova i restorana, do edukativnih seminara, samo u kosmosu.

Izvor: Big Think

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare