Horeca: Sankcionisati neodgovorne ugostitelje - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Horeca: Sankcionisati neodgovorne ugostitelje

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske (Horeca) poziva inspekcijske organe da sankcionišu sve neodgovorne ugostitelje koji ne poštuju mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo jer ne smijemo dozvoliti da zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca ispašta cijeli sektor koji zapošljava oko 14.000 ljudi.

“Sa odgovornošću tvrdimo da ugostitelji u najvećoj mjeri i velikoj većini poštuju mjere i ponašaju se odgovorno i sigurno nisu dio problema kada je riječ o pogoršanju epidemiološke situacije. Sve mjere porpisane od strane Instituta za javno zdravstvo se poštuju i tako će biti i ubudućnosti. Udruženje HoReCa do sada je bilo dio rješenja, a tako će biti i ubuduće jer zdravlje stanovništva mora biti na prvom mjestu”, rekli su u Udruženju Horeca.

Takođe, turističko – ugostiteljski objekti širom RS na sve moguće načine pokušavaju da održe svoje poslovanje što je jako teško, posebno zbog činjenice da još uvijek država nema sluha za probleme u kojima se nalazimo.

“Na ugostiteljima je velika odgovornost jer moraju voditi računa o svojim poslovima, radanicima i na kraju i gostima. Želimo biti dio rješenja i pomoći da se problemi prevaziđu ali očekujemo i razmijevanje druge strane, odnosno institucija vlasti jer samo na taj način možemo se izboriti sa problemima sa kojima se suočava cijeli svijet”, istakli su u Udruženju Horeca.

Danas objavljeno

Borelj: Odnosi između EU i Rusije se ne popravljaju

M.

Banjalučanin koji je motorom udario u drvo na aparatima

M.

U BiH danas 387 novih slučajeva korone, preminulo još 68 pacijenata

M.

Ostavite komentar