8. Maja 2022.

Honda sprema nešto novo

Big Portal

To otkrivaju i patenti, koji potiču još iz 2019. godine, a sve ukazuje da japanska marka planira varijantu zasnovanu na modelu Rebel. Navodi sugerišu da bi će poneti ime CL500 Scrambler.

Mada kruzer ne izgleda kao najbolja osnova za skrembler, još ranije smo imali slične primere. Yamaha je upravo to uradila s modelom SCR950, koji predstavlja varijaciju na Bolt kruzer, uz znatno više retro vibracija.

Kako su tradicionalni kruzeri retki motocikli koji i dalje koriste dva amortizera za zadnjem točku, mogu da posluže kao idealna pltforma za estetitku skrembra, za razliku od modernijih dizajnerskih rešenja šasija.

Patenti koji su se pojavili 2019. su otkrili da se Honda fokusirala na redizajniranje ergonimije Rebel motocikla, kako bi se novo rešenje uklopilo i veću visinu sedišta.

Dosta promena je ostvareno zahvaljujući redizajniranom zadnjem podramu. Postavke izduva su modifikovane, uz novi stil sedišta, kao i određen broj manjih izmena na celom motociklu.

Ne očekujemo promne na paralelnom tvin agregatu japanskog kruzera, zapremine 471 kubika, koji će pokretati novi CL500 Scambler. Ista jedinica se nalazi na CBR500R, CB500F i CB500X. Imajući u vidu njegovu pouzdanost, solidne performanse i lakoću upravljanja, to je prilično dobra vest.

Zanimljivi su i navodi da će CL500 Scrambler imati i manju varijanu – CL250 Scrambler. Kao što ste zaključili iz njenog naziva, ova mašina će imati agregat od četvrt litra, ali za sada nemamo nikakvu potvrdu japanskog proizvođača.

Imajući u vidu ove patente, nije pitanje da li ćemo, već kada ćemo videti novi model.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare