Honda predstavila SUV e Prototype u Kini - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Honda predstavila SUV e Prototype u Kini

Mada tehnički detalji nisu dostupni još uvijek, dizajn nam ipak pruža uvid u neke stvari.

Honda kaže da je ovo njen prvi prototip električnog vozila predstavljen u Kini. Dok u Japanu ima mogo više koncepata i prototipova, nijedan nije u SUV formi. Takođe kolaju glasine da kompanija planira da elektrifikuje svoje aktuelne modele, uključujući i sledeću generaciju CR-V-a.

SUV koji možemo da vidimo je očigledno baziran na novom HR-V-u. Druga generacija je startovala kao Vezel krosover u Japanu, ali je u Evropi predstavljena kao HR-V pre dva meseca.

SUV e Prototype jasno skriva serijsku karoseriju popularnog Hondinog modela, ali može da se pohvali i nekim unapređenjima, kao što su skrivene ručke vrata, stanjena kućišta spoljnih retrovizora i drugačija prednja svetla. Potpuno novi „anfas“ je kreiran za električni model, koji je aerodinamičniji u poređenu s hibridom. Taktika je slična onoj koju je Hyundai primenio na Koni Electric.

Mnogi proizvođači automobila razmatraju izvoz elektromobila u Kinu, tako da Hondin model možemo nazvati suparnikom Kone Electric, ali ono što je takođe indikativno je da je japanska marka izdala saopštenje početkom godine, u kojem je najavila da će varijanta za američko tržište biti u skladu s njegovim potrebama, što praktično znači da će svaki region dobiti drugačiju verziju.

Honda će u Kini u narednih pet godina lansirati 10 električnih modela u Kini. Plan je u najvećoj meri fokusiran na postojeće zajedničke poduhvate. GAC Honda već proizvodi priuštivi VE-1, dok će Dongfeng isporučivati atraktivniji M-NV.

Honda Breeze PHEV

Takođe je reč o „plug-in“ modelima, kao što će biti i najavljeni CR-V, kojem se pridružio Breeze PHEV, koji proizvodi Guangqi Honda.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Lamborghini Murcielago prodan za 400.000 dolara

Vanja A

Električni model opet najprodavaniji u Norveškoj

Vanja A

Fiat želi da vi odaberete naziv za novi mali krosover

Vanja A

Ostavite komentar